Start > OM KLÖVSJÖ

OM KLÖVSJÖ

Klövsjö ligger i en dalsänka mitt i den svenska fjällvärlden, i Bergs kommun i Jämtlands län. Byn ligger i landskapet Jämtland, inte långt från gränsen till Härjedalen och ingår i Destination Vemdalen. I Klövsjö by bor ca 430 personer och under senare tid har allt fler visat intresse till att flytta hit.

Klövsjö har mycket att erbjuda både vinter- och sommartid. Utöver närheten till naturen och allt den ger i form av jakt, fiske, svamp, bär och skidåkning, vackra vandringsleder samt mycket annat, finns här även tillgång till restauranger, caféer, livsmedelsbutik, förskola, skola och annat som behövs för att vardagen ska fungera. Trots avståndet till större stad finns här tillgång till den mesta service man kan tänka sig, tack vare ett stort antal företagare.  
     
  För barnfamiljer är Klövsjö en perfekt plats att bo på. I byn finns dagis, förskola och skola upp till åk.6. För åk.7-9 är det en buss- eller taxiresa ca. 20-30min. som gäller för att ta sig till en högstadieskola. På fritiden finns ett flertal aktiviteter för barn och avsaknaden av många hårt trafikerade vägar gör att det är lättare för föräldrar att låta barnen leka ensamma utomhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             Klövsjö Byförening | Box 271, 840 32 KLÖVSJÖ |  lena@klovsjoby.se